6 mei 2010

Kinderen die het zo verschillend treffen...

We zijn er met zijn allen op uit geweest naar een kinderboerderij in de buurt. We komen hier ongeveer twee keer per jaar en één van de kinderen was er net met schoolreisje geweest. We kregen van hem onderweg een hele opsomming van alle veranderingen (op quasi-nonchalante toon, met ingehouden trots en enthousiasme ;-) De mooiste verandering was wat hem betreft de waterpomp met allerlei goten. De hele dag lekker met water en zand kliederen, wat wil een kind nog meer, denkt hij. Dochter wist wel wat ze nog meer wilde: de kuikentjes! "Kunnen we er niet eentje kopen?"


Fijn dat de kinderen zo lekker kunnen genieten van alles! En moeders kan dan ongestoord met 'r man van haar cappuccino genieten (ondanks het straffe windje door de haren zaten we toch lekker :-)

En dan krijg je in je mailbox een linkje toegestuurd van een vriendin, hoe anders kunnen kinderen het treffen! Om de kinderen die onze chocolade produceren stem te geven plaats ik het hier...
Eén voorbeeld uit de grote stapel van het onrecht dat er is in deze wereld. Onrecht waar je als consument gelukkig wat aan kunt doen, bijvoorbeeld via 't winkelmandje. Een filmpje als dit geeft mij net het zetje om (nog) kritischer en consequenter te zijn als ik boodschappen doe. Je gunt niet alleen je eigen kinderen een fijne jeugd, je gunt het ook andermans kinderen die net op een ander plekje op deze wereld geboren zijn.

2 opmerkingen:

Johanna zei

Wat een prachtige plaatjes van de genietende kinderen en de moeder met haar cappacino. Als de kinderen tevreden zijn ben je het zelf ook. Jammer dat de link niet werkt, althans bij mij niet.

Roelien zei

Mooi stuk uit m´n hart!