8 mei 2010

Spitten en opruimen

Na een ochtendje spitten en harken in de moestuin smaakte deze boterham me extra lekker... Een broodje gezond met zelf gezaaide spinazie! Veel meer dan broodjes gezond kunnen we er voorlopig ook niet van maken :-) Ik had nogal voorzichtig gezaaid, daarom snel een paar flinke rijen erbij vandaag. Dit laatste heeft m'n dochter gedaan, die is de hele tijd druk geweest met onkruid wieden, zaaien en voorgezaaide plantjes in de grond zetten. Erg gezellig om zo samen bezig te zijn en leuk om haar zo enthousiast bezig te zien.

Verder zijn we druk bezig geweest in de garage en onder ons vergrote afdakje. Vorig jaar hadden we al een afdakje gemaakt achter de garage, in een nis tussen ons huis en het buurhuis. We hebben 'm iets groter gemaakt, zodat we er onder kunnen zitten met z'n allen en om er de was te kunnen drogen. Omdat we geen wasdroger hebben is het soms woekeren met de ruimte om de dingen droog te krijgen, vooral als er toevallig wat extra wassen zijn. Met dat extra stukje dak hebben we nu voldoende ruimte om de uittrekbare waslijn (die we laatst van m'n schoonouders kregen) op te hangen. Hoeft alles ook niet langer binnen op rekjes als het weer wat minder mooi is.

Verder hebben we heel wat opgeruimd in de garage, de ruimtewinst die we krijgen werkt aanstekelijk om door te gaan. We hebben allebei de smaak flink te pakken en worden steeds makkelijker in het wegdoen of weggeven van dingen. Alleen lijkt er wel geen eind aan te komen :-( 't Is net alsof dat wat we er door de garagedeur uitdoen er via de voordeur weer inkomt. Nou ja, ooit zullen we alle hoekjes en gaten en verhuisdozen wel gehad hebben, het schiet al flink op. Ik ga dit soort opruimklussen ook in een jaarschema opnemen. Bij een vorig blogje over de hiaten in m'n huishouding gaf iemand de tip om voor allerlei klussen een dag te plannen: een deuren-dag, een kasten-dag. Zo weet je zeker dat alles één keer per jaar (of vaker) onder handen wordt genomen èn wanneer je dat gaat doen. Ik heb o.a. al een oven-dag, een gangkast-dag en een zeer grondige badkamerschrop-dag gehad. Alles gelijk opgeschreven natuurlijk :-)

Het geeft een heerlijk voldaan gevoel om niet meer achter de feiten aan te lopen, om bij te zijn. Nu nog snel even een paar kleren strijken voor morgen en dan nog lekker op de bank zitten. Van een voldaan gevoel moet je ook even rustig genieten, toch?

2 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Geniet lekker van je moederdag en een hele gezellige dag gewenst, lieve groetjes Jolanda

'n Elzetje zei

Wat een grote schoonmaak heerst er bij jullie zeg ;-), heerlijk!
Suc6 met alles hoor.
Groet, Idelet

*heb je al rijst geprobeerd in de hooikist; hoe lang moet dat, weet je dat? En in welke verhouding (water/rijst)?