28 mei 2010

Super ridders

Vandaag was het dan zo ver, 's morgens na schooltijd op de fiets met zes jongens naar ons huis. Bijna het spannendste onderdeel voor mij, want jongens onder elkaar willen alleen maar hard, zeer hard :-) 'k had een moeder gevraagd om even mee te fietsen en zonder brokken kwamen we thuis. Ik had Donald Duckjes, lego en ridder playmobil neergezet, zodat ze lekker konden doen waar ze zin in hadden. Terwijl ze zaten te spelen maakte ik het eten verder klaar. Eenmaal aan tafel merkte ik gelijk het grote verschil met meisjesfeestjes... wat een afschuwelijke hoeveelheid herrie produceren die ventjes! Oef... je kwam er bijna niet bovenuit, maar gezellig was het wel. Na het eten kadootjes verstoppen, altijd een succes. En ze konden ze met warm en koud roepen mooi hun herrie-behoefte kwijt ;-)

Daarna samen aan de slag: zwaarden in elkaar timmeren en schilden versieren. Ze waren er heerlijk druk mee en de rest van de middag hebben ze het zwaard alleen maar losgelaten om iets te eten. Ze gingen natuurlijk vechten, maar deden dat erg voorzichtig zodat alle vingers ongekneusd bleven.


Toen de ridders voorzien waren van uitrusting konden ze op veldtocht, op zoek naar de schat. In twee groepjes een speurtocht gelopen, ze moesten wat briefjes zoeken met aanwijzingen. De schat had ik in onze eigen zandbak verstopt, het was nog flink zoeken.


Tijd om nog gewoon lekker te spelen in de tuin, in de hut of om verder te timmeren. Sommigen wilden hun zwaard ultra mega sterk maken en sloegen er wel twaalf spijkers in, die gaan dus nog wel een tijdje mee :-) Samen nog wat gedronken en eierkoeken versierd om daarna weer snel verder te spelen, hele veldslagen zijn er uitgevochten, hele ritsen gewonde ridders op het gras die langzaam lagen weg te kwijnen. Of die lagen bij te komen van strijd in de hut.


Dapper en onversaagd stonden ze even later weer op om moedig verder te vechten. Heerlijk die fantasie. Veel te snel ging de bel en stond de eerste moeder op de stoep. Al met al een super gezellige middag met een gelukkige en tevreden zoon na afloop!


En wij zijn ook tevreden, wat een gezellige super ridders waren het. De rommel is nu opgeruimd en we nemen straks (in tamelijk gevloerde toestand) lekker een glaasje wijn op de bank.

10 opmerkingen:

Johanna zei

Wat hebben ze genoten en wat is je zoon lekker verwent. Ga maar lekker na genieten want het is altijd een hele drukte.

'n Elzetje zei

Dat ziet eruit als een heerlijk feestje. Je zoon straalt van de foto af :-).
Lekker uitrusten nu; geniet ervan.
Groet, Idelet

Goud of Zilver zei

Zo te zien was het een geslaagd feestje.
Heerlijk als ze zo genieten.

Groeten Herma

Anoniem zei

Zo te lezen was het een geslaagd ridderfestijn. Heerlijk om die genietende gezichtjes te zien.

Judith zei

leuke foto's! een superfeest lijkt me!

plukdedagsandra zei

Wat een knalfeest voor je zoontje. Super!

Lydia zei

Wat een gezellig feestje is dat geweest. Erg leuk verzonnen en tja, die jongens maken behoorlijk veel herrie!!! Ik mag straks in juli ook een jongensfeest verzinnen (ik houd ook het meest van zelfverzonnen-thema-feestjes gewoon thuis). Vorig jaar een piratenfeest gedaan (helaas met regen, dus de schatkist in de zandbak moest onder de paraplu opgegraven worden). Maar dat mocht de pret niet drukken: we hebben 'gewoon' in huis een voetbaltoernooitje gehouden...(slik)

Franca zei

Ziet eruit als een superfeestje!
En dat snoetje van zoonlief...Daar doe je het toch voor?

MamaNinthe zei

Geweldig, wat een feest!

Vlijtig Liesje zei

Wat een geweldig feestje heb je gegeven! Ik voel altijd extra veel waardering voor moeders die alles zelf doen, en de kinderen ruimte geven ook zelf te spelen.

En erg herkenbaar: de luidruchtigheid van jongetjes in vergelijking met meisjes!