15 mei 2010

Er alleen op uit

Na een paar dikke, dikke knuffels, een olijk "Ik zal je missen mama, en je gemopper ook... want papa moppert lang niet zo leuk" en met flink wat gezwaai reed ik gisteren de straat uit. Helemaal alleen, op pad naar Den Haag naar een goede vriendin. Het was even rijden, nog langer dan verwacht omdat ik een verkeerde afslag had genomen en via allerlei klaverbladen, in- en uitvoegstroken weer op de juiste weg terecht moest zien te komen. Maar 't lukte zonder al te veel gestres :-)

Eenmaal aangekomen hebben we het erg gezellig gehad. Heerlijk even de tijd om bij te praten, door het centrum te lopen en om een museum te bezoeken. We zijn naar een expositie van verschillende werken van Escher geweest. Erg boeiend en indrukwekkend om te zien wat iemand allemaal kan bedenken èn kan maken.

Thuisgekomen lekker gegeten en verder gepraat... en dan is het zo weer laat! Het blijven logeren geeft me altijd zo'n feestelijk gevoel, net of ik tijden op vakantie ben! Het laadt de batterij weer even op.

Vanochtend ben ik doorgereden naar Mama Monique, ik was nu redelijk in de buurt voor mijn doen. Ik ging er o.a. heen om 'impact-vol' leesvoer op te halen, maar werd ook verwend met heerlijke zelfgebakken muffins voor ons gezin! En ze had een stapeltje tijdschriften voor me klaargelegd, heerlijk om straks doorheen te bladeren. Het was erg gezellig om elkaar eens in het echt te spreken!


Het boek van de No Impact Man heeft nu dus ons huis bereikt. Verschillende mensen hebben het boek al gelezen nadat Franca het het land in stuurde, een grappig idee dat het al op allerlei tafels heeft gelegen, in allerlei handen in geweest. Ik ben benieuwd welke Impact het bij ons zal hebben!

Nadat ik vanochtend de moestuin van Monique had bekeken, vond ik dat ik toch ook nog even in de mijne aan de slag moest gaan, bij haar stond er veel meer groen boven de grond :-) De jongens hebben bonen in de grond gestopt, ik heb nog wat spinazie gezaaid. Van een moestuinbuurvrouw kreeg ik wat pootaardappelen en slaplantjes, erg aardig. De jongens vonden het geweldig leuk om de aardappelen te poten, het oogsten zullen ze straks helemaal een feest vinden. Dat je er eentje in hebt gestopt en er handenvol uithaalt, dat vonden ze in onze vorige moestuin altijd super interessant!

5 opmerkingen:

Stina zei

fijn zo even een dagje voor jezelf.
Leuk dat je even bij monique bent geweest, gezellig.

Mama Monique zei

Ah... ik zie dat je muffins al hebt uitgepakt? ;o)

Ik vond het ook erg gezellig en ben wel een beetje verrast dat je vond dat onze tuin al groen zag. Voor mijn idee lopen we door die hernia's nu zo achter! Maar goed.. ook als het weer weer mee gaat zitten zullen we er wel weer vaker te vinden zijn en komt het allemaal wel weer goed.

Het mooiste van een eigen moestuin is het de kinders leren waar hun eten vandaan komt, hoe moeilijk het soms is om aan eten te komen (door de slakken, konijnen en andere eetgrage dieren) en hoe mooi het is als je je eigen gekweekte tomaatjes eindelijk op tafel kunt zetten. Heerlijk! En dan ook nog eens die ontelbare wormen, torren, spinnen, lieveheersbeestje, vliegen enz. Een betere leermeester is er volgens mij niet! ;o)

Geniet lekker van je muffins (als ze al niet op zijn) en veel plezier met lezen. We lezen vast wel wat je er van vind. Toch?

Roelien zei

Ja, bijzonder met dat boek!

ben benieuwd wat je ervan vindt..

fijne dag vandaag, groet Roelien

sillie zei

oh klinkt heerlijk en inspirerend, als ik al die dingen zo lees zou ik bijna weer een moestuin beginnen..... maar k heb er helaas 2 jaar geleden afstand van gedaan omdat ik echt ECHT gebrek aan tijd had en de tuin misschien ook wel megaatje groot was 300m2....ongeveer...maar het blijft wel kriebelen dat wel

wilmi zei

Leuke post! Moestuinverhalen doen me denken aan vroeger.. Het lukt ons niet nu, gebrek aan tijd (en geduld) , maar wel een mini vierkante meter tuintje gemaakt door dochter. Daar komen vast lekkere aardbeitjes van..
Ben benieuwd naar je bevindingen over de NIM.
groetjes,
Wilmi