9 december 2008

Bakken vol speelgoed

Vandaag was het dan zover... speelgoed-uitzoek-dag. Normaal zoek ik één of twee keer per jaar alles uit, zo blijft alles mooi bij elkaar, wat vies is maak ik schoon, wat stuk is gaat weg. Omdat ik het een vervelende, tijdrovende klus vind had ik het nog niet grondig gedaan dit jaar. Maar nu moest het van mezelf, dus heb ik al het speelgoed uit het hele huis uit alle hoeken en gaten vandaan gehaald en naar de huiskamer gesleept. Alle bakken en kratten heb ik leeggekieperd (niet tegelijk hoor...) en de bank had ik veranderd in een uitstalplek voor lege bakken, manden, schoenendozen, plastic bakjes. En dan maar uitzoeken...
Gelukkig ging het grootste deel lekker snel, veel spullen lagen nog op de juiste plek. Een paar rommelbakken kostten me wat meer tijd. En waar laat je sommige dingen? Van die pruttelspullen die je in zakken snoep krijgt of uit de grabbelton haalt? En wie stopt er nu verkleedspullen bij een krat auto's in? Puzzelstukjes tussen de poppenspullen?

Uiteindelijk kreeg alles weer zijn eigen plek. Ook veel lego en playmobil teruggevonden, dat raak je zo gemakkelijk kwijt als het onderin een grote mand terechtkomt. Een flinke zak kapot spul ligt in de kliko en ik heb besloten dat er ook nog een doos naar de kringloop gaat. Dit ga ik vanavond in alle stilte uitzoeken, hier moet je geen kleine pottenkijkers bij hebben ;-)

Terwijl ik aan het werk was werd ik goed verzorgd. Mijn zoontje vond het geweldig dat alle keukenspulletjes weer voorhanden waren en heeft me getracteerd op een heerlijk kopje koffie met pepernoten. Hij weet wel waar mama warm voor loopt...

Nu moet ik alleen nog de kinderplanken uit de boekenkast reorganiseren. De boekjes, kleurboeken en Donald Ducks liggen achter me op de tafel. Ik wil wat ruimte maken voor spelletjes en knutselspullen, zodat ze er wat makkelijker bij kunnen. De grote kast, waarin alles verder ligt, staat aan de andere kant van de huiskamer en dan blijven ze zo aan het lopen. Of ze spelen er niet mee, omdat ze het niet zien liggen en het vergeten. Dus... nog even doorpakken en dan is alles weer helemaal aan kant.

3 opmerkingen:

leuntje zei

Grappig, ik ben ook lekker een kast aan het opruimen, dit geeft rust en ruimte in m'n huis en hoofd!
Wat een onwijs gezellige slinger!
Gr. Leuntje

het lieveheersbeestje zei

Het is ook wel leuk om weer van alles 'terug te vinden' toch? Wij hebben een rotanmand in de woonkamer en die gaat regelmatig op de kop, vinden ze super!

ZT zei

Ik kiep ook z'n 2 keer per jaar alle bakken op de kop om de boel uit te zoeken, schoon te maken en in de juiste bakken op te ruimen. En ook vinden we dan best veel playmobiel en lego in andere bakken terug!