8 december 2008

Tijd om te badderen

Onze badkamer is niet erg groot en we hebben alleen een douche. De kinderen vinden het geweldig leuk om een tijdje in het water te spelen en daarom moest er een mouw aangepast worden.

Als baby gingen ze eerst in een emmer, die alleen voor baddersessies werd gebruikt. Je kunt de kleine goed vasthouden, ze kunnen niet onderuit zakken en je gebruikt per badbeurt maar enkele liters water. Kun je nog eens lekker gul een extra wasbeurt geven ;-)
Na enkele maanden werd de emmer te klein en stapten we over op een babybadje. Toen de oudste eenmaal kon zitten werd een lege plastic bak tot bad benoemd. Zo'n anderhalf jaar later kon nummertje twee er in de emmer naast zitten. Nog wat later moest er een plekje worden gezocht voor nummertje drie. Met het groeien van de kinderen groeiden ook de plastic bakken. Inmiddels ziet onze badkamer er tijdens het badtijdstip zo uit:

Ieder kind een eigen bak en dus een eigen plekje. Geen gezeur over veel of weinig ruimte, benen die alle kanten opschieten, broertjes die springen terwijl zus gewoon lekker wil zitten spelen. Ze kunnen niet uitglijden of onderuit zakken, dus ook erg veilig. En qua waterverbruik lijkt het me ook voordelig. Wanneer het water nog warm genoeg is gebruik ik het soms voor een handwasje of voor het inweken van vies wasgoed.

Inmiddels is onze dochter te groot aan het worden voor plastic badjes maar ze moet nog even geduld hebben. Over een paar maanden hebben we een echte badkuip, het nieuwe huis is erop geselecteerd ;-) Kan moeders ook eens genieten van een warm, ontspannend uurtje...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Jente,

Ik kijk tegenwoordig 2 blogs heel trouw, Eenvoudig leven en jouw blog, ik vind het heel leuk om tips en ideeen te lezen.
Vooral die vlaggetjes zijn heel leuk, ik heb 5 kinderen maar de verjaardagen beginnen pas in maart, dus tegen die tijd zal ik je blog over de vlaggetjes nog és opzoeken voor het hoe en wat.
Maak je zelf ook kleding? Ik heb het best regelmatig gedaan, maar nu is mijn jongste dochter 9 jaar nu doe ik het bijna niet meer, ze heeft al een kledingkast vol van haar 3 jaar oudere zus en van haar nicht,en om nu dan nog te gaan naaien voor de fun dat vind ik weer grote onzin, ik heb nog wel een zoontje van 4 jaar maar ten eerste vind ik naaien voor jongens niet leuk en ten tweede heeft hij weer neefjes waar ik de kleding van krijg.
Toen ben ik een paar maanden terug zo crea geweest om op naailes te gaan en voor mezelf een rok te naaien, maar ik draag hem nooit, dus ben ik er mee gestopt.
Wel vind ik zoiets als jouw vlaggetjes wel heel leuk om te doen, dus heb je nog eens ideeen, ik lees het graag.

Gr. Yvonne.

Jente zei

Hoi Yvonne, leuk dat je een berichtje achterlaat. Je vraagt of ik zelf kleding naai... nou, dat staat nog erg in de kinderschoenen. Toen mijn dochter twee/drie jaar was redelijk wat 'Roos'-patronen genaaid, zonder knopen en ritsen ;-)
Een poosje geleden een rokje voor m'n dochter genaaid. Op zich gelukt, maar om haar spillebenen was het geen gezicht. Gelukkig heeft ze iets steviger vriendinnetje die er nu plezier van heeft, maar daar deed ik het natuurlijk niet voor :-) Voor de jongens wil ik nog een broek maken, maar net als jij vind ik het voor jongens minder leuk. Ik denk dat ik het bij vlaggetjes, tasjes, kussentjes en applicaties houd... groetjes Jente

het lieveheersbeestje zei

Grinnik, dat ziet er gezellig uit hoor! Hier staat een zitbadje waar iedereen van 12 jaar en jonger zich inpropt, armen en benen over de randen.. Maar een prima oplossing.

zuinigaan zei

Hoi Jente,
Ik heb je leuke weblog pas ontdekt. Grappig dat je ook opgeleid bent als maatschappelijk werkster!
Leuk, de badjes, zoiets had ik ook toen mijn kinderen klein waren. Ze hadden een vreselijke hekel aan de douche, dus hadden we twee zinken tobbes waar ze heerlijk in badderden. Het werkte perfect!
En de vlaggetjes: ik heb 14 jaar geleden soortgelijke vlaggetjes gemaakt. In de winkel waren alleen plastic vlaggetjes te koop, die vond ik niet mooi en milieuvervuilend. Ik gebruik al die 14 jaren met veel plezier de vlaggetjes. Het is een prima investering om ze te maken, kan ik iedereen aanraden.