1 december 2008

Gezellige dagen

We hebben een paar gezellige, drukke en feestelijke dagen achter de rug. Allereerst natuurlijk het pietenfeestje van dochter afgelopen vrijdag. Het was erg gezellig, dochter is enorm verwend en de kinderen deden allemaal erg enthousiast mee. Ik had een klein boekje gemaakt met als titel: Hoe word ik piet? Hierin stonden allerlei opdrachtjes. Het eerste was pakjes zoeken. In de tuin en moestuin had ik voor iedereen een pakje verstopt met daarin een echte pietenpet. Daarna gingen we binnen verder. Op de zolder en in de kinderkamers had ik spelletjes klaargezet en die gingen ze in groepjes doen. Het meest favouriet waren pakjes gooien (in de wasmand) en daklopen. Hier had mijn man een spannend parcours voor gemaakt. Vanuit de boomhut over de plank naar het dak van het huisje lopen en dan via het dak over de plank naar beneden glijden.

Aan het eind gingen we pietenhoofden versieren. Het was nog stressen om ze op tijd klaar te krijgen. De eerste versie, de avond ervoor, eindigde zwart als roet in de kliko. Perongeluk een verkeerd knopje ingedrukt waarschijnlijk, waardoor ze op vol vermogen stonden te bakken :-(

Uiteindelijk gingen alle pieten voorzien van diploma naar huis...

... alhoewel, dat was nog wel even lastig... menige moeder moeite haar zoon of dochter mee te krijgen. Alle kids zaten in de moestuin op het dak ;-)

's Avonds genoot dochter nog helemaal na van alle plezier en kado's. "Mama, weet je wat ik het allermooiste kado vond?" "Nou, vertel maar." (terwijl ik naar de enorme stapel keek, waar zelfs playmobil en een digitaal fotolijstje tussen zaten!) "Het allermooiste kado vind ik het schrift met de dolfijnen! Ik vind dolfijnen zo mooi en lief!" Tjonge... gaaf hoe een kind kijkt naar de dingen... niet naar groot, niet naar duur, maar gewoon naar mooi.

De dag erna gingen we verder met feestvieren. Eerst ontbijt op bed voor de jarige en de kado's geven. Daarna door naar het sinterklaasfeest van mijn man zijn werk. Ze werden hier lekker verwend met lekkers en een leuk kado. Onze jongste had dierenbingo gekregen en zat alle geluiden van het spel op de fiets uit te proberen. Horen we ineens achter de schutting de buurman zeggen: " Huh? Hoelang hebben jullie al kippen?" ;-)
Hierna lekker spelen met de nieuwe aanwinsten en op de verjaardagsvisite wachten. Het feest hield maar niet op! Al met al was het een hele geslaagde (maar ook volle dag) voor de kinderen.

Vanochtend heeft ze de feestelijkheden op school voortgezet met een lekkere tractatie. Ze heeft getracteerd op stoombootjes. Op de foto zien jullie haar druk bezig de vlaggetjes te plakken.

1 opmerking:

muchodinero zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter