31 december 2008

Oudejaarsavond

Oudejaarsdag 2008, een lekkere koude dag. De kinderen hebben lekker geschaatst. Dochter op houtjes die m'n man zaterdag nog snel bij de kringloop heeft gekocht, zoon op dubbele glijders. Geweldige pret! Ik was ondertussen bezig om thuis alles op orde te krijgen, een snel doktersbezoekje met de jongste tussendoor, een laatste boodschap.
En daarna het oudejaarsritueel: appelflappen bakken! Altijd een heerlijk kliederklusje. Maar nu zijn ze klaar en de keuken is weer schoon :-) De oliebollen heb ik maar bij de kerk gekocht, veel makkelijker en nog voor het goede doel ook. En dan is het alweer oudejaarsavond, het jaar is voorbij gevlogen! Een gezellige jaarwisseling gewenst en een mooi, gezond en gezegend 2009.

8 opmerkingen:

jacqueline zei

Alle beste wensen voor het nieuwe jaar en hopelijk nog veel stukjes van je. Ik geniet ook erg van je leuke foto's, bewonder ook je creativiteit.
Succes met de verhuizing in 2009 en natuurlijk ook de verkoop van dit huis. Als ik de foto's soms zie, hebben jullie een leuk huis om te verkopen, dus moet goedkomen!

muchodinero zei

Dank je Jente, jullie ook een gezond en fijn nieuwjaar en dat je huis maar snel verkocht wordt

Puur Leven zei

Een beetje verlaat, maar jij ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En natuurlijk een speciale dank voor je lieve reactie. Dankjewel.

Puur Leven zei

P.S. heb je voor mij een receptje? Manlief is er dol op, maar weet zelf eigenlijk niet zo goed welk recept nou écht lekker is (lust zelf namelijk geen appelgebak...)

Jente zei

Bedankt voor jullie wensen, ook wat betreft het huis.
Ik hoop ook dat dat snel goedkomt :-)

Jacqueline... ik vind het leuk om te horen dat je van m'n blog geniet. Bedankt.

Wat voor soort recepten bedoel je, Puur leven? Koek of taart? Ik heb nog wel een recept voor kruidkoek of kokoskoek. Zeg het maar..

Puur Leven zei

Nee, die appeldingen bedoel ik (als die tenminste op je foto mooi liggen te zijn). Wil ze er hier wel eens mee verrassen (al klinkt kruidkoek mij persoonlijk beter in de oren) ... ;-)

Jente zei

Hoi Puur Leven, de appelflappen (zo noemen wij ze altijd in deze streek) maak ik gewoon met oliebollenmix.Ik had een half pak meel gebruikt en ongeveer 300-350 ml water, het beslag moet stevig blijven. 5 of 6 appels schillen en in plakken snijden, bestrooien met suiker en kaneel. Een pan zonnebloemolie op het vuur verhitten (net als bij oliebollen), appel door het deeg halen en in de olie laten glijden. Enkele minuten bakken aan beide zijden, uit de olie halen en op keukenrol laten afkoelen / uitlekken :-) Wij eten ze hier alleen met oud en nieuw.

Makkelijker met appel is: bladerdeeg ontdooien, appel en rozijntjes erop leggen, suiker en kaneel eroverheen, dichtvouwen, iets vochtig maken en bestrooien met suiker en in de oven (220 graden, 25 min). Heb je na de tijd ook geen olielucht in huis ;-)

Puur Leven zei

Gevonden! (Je dacht nog laat aan me) ;-)

Ga het snel eens proberen. Bedankt hoor!