26 december 2008

Gezellige dagen

De zon schijnt heerlijk in onze huiskamer en we genieten van onze vrije dagen. Gisteren zijn we naar de ouders van mijn man geweest om daar het kerstfeest te vieren, samen met zwagers, schoonzus en ons neefje. Ons kerst'diner' bestond uit gezellig gourmetten, voor de kinderen is het feest om zelf te kokkerellen. Iedereen had in zijn vriezer, koelkast of kerstpakket gekeken en iets meegenomen en mijn schoonouders hadden verder voor extra vlees gezorgd. Ze zijn gastvrij en willen goed voor het bezoek zorgen, ze zijn altijd bang dat er niet genoeg is en halen altijd nog even iets extra, voor het geval dat... ;-) We hebben allemaal erg lekker gegeten.

Na het eten hadden de kinderen energie teveel en liepen de hele kamer en keuken door te razen. Daarom bedacht ik snel iets spannends: met een zaklamp buiten in het donker een rondje lopen. Samen met opa en een oom liepen ze even later in de donkere 'nacht'. Ze hebben er erg van genoten en kwamen op hun wandeling allerlei versierde tuinen tegen met veel lampjes. Dit vonden ze helemaal geweldig. Toen ze terug kwamen hadden wij alle afwas weg gewerkt en hebben we nog gezellig koffie gedronken. En daarna weer naar huis, het was al erg laat geworden voor de kinderen.

Vanmiddag komen vrienden met hun kinderen op bezoek, we gaan eerst samen wandelen, een GPS-tochtje. Nog nooit gedaan dus ik ben benieuwd hoe dat gaat, ik ben nooit zo'n held met dat soort apparaten :-) Het weer is in ieder geval fantastisch mooi. Daarna samen eten, een uitgebreide bami-maaltijd met allerlei lekkere extraatjes. We zorgen allebei voor een deel van de maaltijd en ook de hapjes voor 's avonds hebben we wat verdeeld. Na het eten gaan de kinderen bij elkaar op de kamer logeren. Of er boven veel geslapen gaat worden... geen idee.. wij gaan ons beneden in ieder geval storten op de Kolonisten van catan. Lang geleden dat we dat thuis gespeeld hebben en we hebben er veel zin in.

1 opmerking:

willeke zei

Klinkt als een erg gezellig kerst!