23 december 2008

Meten is weten

Vandaag was ik wat aan het rondsnuffelen op de site van Milieucentraal en Kritische massa, kijken of ik nog wat tips kon vinden voor het verminderen van ons energieverbruik. Of om in ieder geval weer extra gemotiveerd te raken. Ik vond een tip waar ik erg enthousiast van werd, namelijk dat je bij de BCC een gratis energieverbuikmetertje kunt lenen. Je hoeft alleen borg te betalen. Op het fietsje naar de BCC (laat ik het dan ook helemaal 'groen' aanpakken...) en het apparaatje gehaald en in het stopcontact gestoken.

De eerste meting geeft al boeiende resultaten :-) Het sluipverbuik op het stopcontact bij PC en stereo is 25 watt, omgerekend 0,6 kWh per dag. Als ik snel verder reken: 220 per jaar, da's toch zo'n 44 euro... en dat terwijl de apparaten 'uit' staan... Vanavond maar eens rustig narekenen of het echt zoveel is. De komende week gaan we hier flink meten en waarschijnlijk ook wat maatregelen nemen ;-)

Meer weten? Hier is de link:
http://www.kritischemassa.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=502:meet-je-verbruik-met-de-gratis-bcc-energiemeter-&catid=116:tips&Itemid=28

3 opmerkingen:

Zo doe ik dat zei

Hey thanx! Ga er even in duiken...

Yelle zei

Nou, dat is nog eens een tip! Wat ben je kwijt aan de borg? Is echt iets waar ik bij een aantal apparaten benieuwd naar ben. Zal je wel eens laten weten wat ik heb gemeten.

Jente zei

Yelle, de borg is 7,50. Ik vroeg hoe lang ik hem mocht lenen. Geen idee, zei de cassiere dus we kunnen de tijd nemen :-) We hebben inmiddels verschillende apparaten getest, erg leuk om te zien. Soms ook wel schrikken.

Zo doe ik dat... leuk dat je er weer bent ;-)